11 juli-feest mag iets meer zijn

Zaterdagavond vond de traditionele 11 juli-viering plaats in de parochiezaal van de Clemenceaustraat. Het gemeentebestuur pakte uit met een low budget programma voor dit Feest van Vlaanderen. Na de speech van de burgemeester volgde een (te lange) speech van de vroegere voorzitter van de vereniging Vlamingen in het buitenland. De hoofdmoot was daarna weggelegd voor de onbekende zanger Niels Boutsen, alias Stoomboot. Deze 21-jarige student viel nog het best te omschrijven als een kruising van Wigbert en Bart Peeters en wist de zaal met zijn Nederlandstalige nummers zeker te bekoren. Na een uur optreden mocht tot slot het Gemengd Koor Zangvreugd met vier liederen het muzikaal gedeelte afsluiten. Een overbodige receptie besloot de avond.

De opkomst voor dit feest van Vlaanderen was niet echt spetterend. Slechts een 60-tal geïnteresseerden daagden op en er was nauwelijks jeugd te bespeuren. Het warme weer, de keuze van Elzestraat als locatie en het ontbreken van een grote naam op de affiche zijn stuk voor stuk redenen waarom het niet meteen een voltreffer was. Dus er is nog wat werk aan de winkel om de massa op de been te brengen voor dit evenement.
Als we het programma van buurgemeente Bonheiden (eveneens met een N-VA-burgemeester) ernaast leggen, was dit feest van SKW maar een mager beestje. Vanaf 14u was er daar kinderanimatie met springkasteel en grime. Om 15u een kinderconcert, Om 18u een optreden van de Muziekvereniging van Bonheiden gevolgd door de speech van de burgemeester om 19u en als afsluiter om 20u30 een optreden van Jelle Cleymans en Co. Een programma waar dus gans de familie (jong en oud) aan bod kwam. Willen we volgend jaar een bruisend feest dan zullen we het ook op die manier moeten aanleggen. Nu ontbraken alvast de bubbels!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...