Actiecomité R6 betrekt Vlaams Belang bij overleg

Onze partij heeft bij vele actiecomités in Sint-Katelijne-Waver een goede naam. Van een cordon sanitaire kunnen we hier in onze gemeente zeker niet spreken. Vorige week nog nodigde het R6-actiecomité, dat zo’n 700 handtekeningen verzamelde, het Vlaams Belang mee uit om mee aan tafel te gaan zitten tijdens het overleg met de burgemeester.
Nadat het comité bij de vorige gemeenteraad begin april slecht ontvangen was door burgemeester Vercammen zag deze zijn fout in en nodigde hij het comité op donderdag 26 april opnieuw uit om alle vragen te beantwoorden. Het R6-comité nodigde op zijn beurt de voltallige oppositie uit op dit overleg om mee aan de kar te trekken. Doel is om langs het traject van de R6 voldoende geluidspanelen te voorzien en ook om een nieuw Milieu Effecten Rapport (MER) te vragen gezien het bestaande van 2001 dateerde met verkeerstellingen uit 1996! Het comité had zo’n 17 vragen in petto die vooral tot doel hadden dat de burgemeester zich zou engageren voor deze eisen.
Diezelfde vragen, alsook twee bijkomende vragen van Vlaams Belang over de nodige groenvoorzieningen en een eventuele snelheidsbeperking tot 70 km/u op het verlengde traject, werden meegenomen naar minister Hilde Crevits (minister van Openbare Werken en Mobiliteit) op 30 april. Zij gaat eind juni een brief naar de gemeenten Sint-Katelijne-Waver en Bonheiden sturen waarin de beloofde geluidsabsorberende schermen en een geluidsarme wegbedekking worden vastgelegd voor de R6. Dit dossier lijkt dus in goede banen te komen. Voorzitter  Rudi Withaegels van het actiecomité bedankte alvast iedereen voor zijn inzet in dit dossier. Dit was een mooi voorbeeld van hoe meerderheid en oppositie samen eendrachtig toch resultaat kunnen behalen bij een hogere instantie voor hun gemeente.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...