Al eerste communicatieblunder

Communicatie en transparantie staan heel hoog in het vaandel van dit nieuwe gemeentebestuur. Zopas viel het februarinummer van 'uw gemeente' in uw brievenbus. Het is dan ook bijzonder pijnlijk dat al meteen in dit eerste nummer van het gemeentelijk infoblad, dat onder de verantwoordelijkheid van dit nieuwe bestuur valt, een blunder staat. Zo wordt schepen Servaas De Vries al direct met de verkeerde foto van schepen Tom Ongena gepresenteerd. 
In het schepencollege heeft men nochtans een heel scenario uitgetekend om dergelijke fouten te vermijden. De teksten voor 'uw gemeente' worden eerst nagekeken door burgemeester Sels, schepen Ongena en de gemeentesecretaris. Vervolgens kijken alle leden van het schepencollege en de betrokken diensten de drukproeven nog eens na. Dat moet dan blijkbaar allemaal met een half oog gebeurd zijn want anders had men deze kemel niet gemaakt. Tenzij het gemeentepersoneel een linke streek heeft willen uithalen? Misschien kunnen we voorstellen dat voortaan ook de oppositie eerst de drukproeven moet nakijken.Op de gemeentelijke website van de gemeente is de fout al toegegeven en zal in het volgend nummer schepen De Vries (hopelijk) met de juiste foto gepresenteerd worden. 
Vermelden we tenslotte nog dat vanaf maart de geboortes, de jubilarissen, de overlijdens en de huwelijken niet meer in 'uw gemeente' zullen aangekondigd worden in verband met de wet op de privacy.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...