Asiel wordt een onmenselijke puinhoop

Met de winter voor de deur, is het voor iedereen duidelijk dat de overheid het asielprobleem op de verkeerde wijze aanpakt. Het opvangen van asielzoekers in hotels en de mogelijke schadevergoedingen wanneer je geen dak boven je hoofd krijgt, de financiële steun… het zijn maatregelen die bekend zijn tot op de andere kontinenten. Resultaat, massa’s asielzoekers (het zouden er nu reeds 27000 zijn, die staan te trappelen om hier van onze welvaart te kunnen meegenieten. Door dit beleid staat het vast dat, wij Vlamingen, binnen enkele decennia een minderheid zullen worden in ons eigen land ! Iedereen ziet de gevolgen in de steden, in de scholen, in de ziekenhuizen, …
Door nieuwe opvangmogelijkheden te voorzien zal de stroom gelukszoekers enkel blijven toenemen. Het Vlaams Belang stelde reeds jaren geleden logische oplossingen voor. Kort samengevat: Opvang in gesloten centra, strenge toelatingscriteria zoals in Denemarken of bijvoorbeeld Australië, geen beroepsmogelijkheden wanneer je dossier afgewezen is zodat misbruik veel moeilijker wordt, meer personeel voor een kortere procedure, een daadwerkelijk uitwijzingsbeleid met inzet van het leger (dat elders ook humanitaire opdrachten vervult) . De opvang in gesloten centra en strenge criteria zullen op zich de toestroom doen beperken. Het is de enige weg om heel wat leed te besparen en de enige weg om wat we gedurende honderden jaren hebben opgebouwd, te vrijwaren.
Dat deze maatregelen in franstalig België niet op steun kunnen rekenen zal u niet verbazen. Vandaar dat de Ordelijke Opdeling van België ook omwille van die reden noodzakelijk is. 
U kan al onze voorstellen rond dit onderwerp terugvinden op de nationale Vlaams Belang webstek   

Johan Cools 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...