Bemoeizucht gemeentebestuur jeugdhuis Topya stopt !

Eindelijk zou ik zeggen. De overeenkomst (convenant genoemd) die het gemeentebestuur opdrong aan de werking van het Katelijnse Jeugdhuis Topya wordt gestopt. Deze convenant dateerde van enkele jaren terug toen dat schepen Janssens dit doordrukte, ondanks de opmerkingen vanwege de Vlaams Belang fractie en de andere oppositiepartijen. Nu is het zo ver en de door het bestuur betaalde jeugdwerker geeft er de brui aan. Ik kan me best voorstellen dat het niet gemakkelijk moet zijn om met de gemeente samen te werken. Wij als oppositiepartij ervaren dat maandelijks. Wanneer je dan ook nog gebukt gaat onder een overeenkomst met allerlei doelstellingen en het (on)nodige papierwerk, dan kan ik me inbeelden dat de concrete werking van een jeugdhus op poten zetten niet evident is.
Ik herhaalde mijn mening in de gemeenteraad die erop neer komt dat de gemeente kan ( moet) zorgen voor de nodige infrastruktuur, maar dat ze voor de rest de jeugd best zelf haar zin laat doen. Laat de jeugd zelf iets opbouwen zodat er meer betrokkenheid is. Kersverse schepen Sven vercammen was het met me eens.
Hij stelde dat Topya verder gaat maar dat een en ander zal herschikt worden. Zo zal de uitleendienst vermoedelijk terug naar de gemeentediensten gaan, stelde hij. 
Uiteraard staat of valt de werking van een jeugdhuis met de groep van mensen die erachter zitten. Ik ben ervan overtuigd dat er in onze gemeente jongeren zijn die het Jeugdhuid Topya nieuw leven willen en kunnen inblazen, maar dan zonder de bemoeizucht van het bestuur! 
Johan Cools

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...