Bestuur wil snel grootse theaterzaal, wij niet !

Op 3 mei besloten CD&V en VLD te gaan voor een grootse theaterzaal
Het Vlaams Belang is verbolgen over de manier waarop dit dossier zijn wending kent. De enquete die het bestuur in 2009 voerde onder de culturele verenigingen. 
toonde onomstotelijk dat de verenigingen in de eerste plaats vragen naar een verbetering van de lokale zalen en dus niet staan te springen voor een grootse theaterzaal. Aanvankelijk besloot het gemeentebestuur dit advies te volgen doch onder de druk van René Verreth maakte het bestuur een bocht van 90°.
Men gaat samen met een private partner in zee om een zaal van minimum 400 personen te bouwen. Daarnaast een podium van 200m2, telescopische tribune met 350 plaatsen, back stage infrastruktuur ed. Het Vlaams Belang vraagt zich af wat de lokale verenigingen hieraan zullen hebben, het kan trouwens ook een zaal van 1400 personen worden. Het kostenplaatje is bovendien niet bekend. 
Door deze te snelle beslissing werden alternatieven zoals een cultuurcentrum op de Leyland site of een verbouwing van de oude politiegebouwen niet serieus onderzocht. Men laat een unieke kans liggen om zwembad, sporthal en bibliotheek om te vormen naar een heus gemeenschapscentrum met één centrale cafetaria. 
Deze nieuwbouw aan de Leliestraat zal het zoveelste nieuwe gebouw zijn dat moet onderhouden en verwarmd worden. Uiteraard heeft het Vlaams Belang de projectfiche die voorlag niet goedgekeurd.  

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...