Bewoners Slameuterstraat laten van zich horen

Donderdag kwam een grote groep bewoners van de Slameuterstraat zijn ongenoegen uitten bij schepen van mobiliteit Tom Ongena tijdens de kernraad in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Sinds september zijn er in hun straat zo'n 16 bloemvakken geplaatst waardoor automobilisten en vrachtwagenchauffeurs nu moeten slalommen.

De schepen verdedigde zich met de stelling dat er veel en te snel gereden wordt in de Slameuterstraat en dat daarom beslist werd om direct in te grijpen en niet te wachten op de eerste fietser die zou dood gereden worden.

De bewoners hadden echter ook hun punt toen ze de manier van werken alles behalve vonden. Zo werd er geen bewonersvergadering gehouden. En men had beter eerst met een proefopstelling gestart in plaats van alles van in het begin in het beton te gieten. Zo moesten ondertussen al diverse bloemvakken terug weggenomen worden omdat ze de opritten belemmerden voor zware vrachtwagens met aanhangwagens.

Een rondvraag in de straat leert dat er inderdaad minder vervoer is de laatste tijd maar dat zou komen door de opening van de R6. En er wordt iets minder hard gereden. Tot daar de voordelen. De fietser, om wie het in eerste instantie te doen was, komt er echter minder goed van af. Zo moet elke wagen door de bloemvakken nu uitwijken naar het fietspad waardoor frontale fietsers nu in paniek in de remmen moeten. Vele fietsers ervaren de wagens die op hun rode slemstrook komen dan ook als gevaarlijk. Wat gaat dat geven als er ochtenddauw, mist of sneeuw komt? Zijn de fietsers dan nog veilig? Bovendien zijn er heel wat scholieren die zich niet beperken tot de fietsstrook maar met vier naast elkaar een halve straat innemen. 

Conclusie voor Vlaams Belang: de voorbereiding van deze werken had beter gekund, men heeft nog altijd geen ideale verkeerssituatie en het risico voor ongevallen met fietsers lijkt eerder toegenomen dan afgenomen. Een evaluatie met nieuwjaar lijkt zich op te dringen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...