Bosaanleg in achtertuin schepenen !


Het CD&V + NVA bestuur gaat verder met gronden aan te kopen voor bosuitbreiding tussen Walemstraat en R6.
Volgens het gemeenteraadsbesluit van 6 september 2011 is “deze aankoop wenselijk om te voorzien in gronden voor boscompensatie en bovendien wordt hierdoor het gemeentelijke patrimonium in deze zone verder uitgebreid met het oog op de de realisatie van een groene buffer.”
Het Vlaams Belang staat achter het feit dat de gemeente zorgt voor meer groen en bossen maar hier gaat het over bosaanleg naast een drukke autoweg. Het valt op dat het nieuwe bos juist in de achtertuin van schepen De Keyser en toekomstig schepen Martine De Graef (ex VLD, ex LDD, ex onafhankelijk, … nu CD&V) komt. Dit ruikt naar zelfbediening.
Het Vlaams Belang is van mening dat men de strook naast de R6 beter zou inrichten als een beperkte kantorenzone met daarachter een groene zone.
Samen vormen die een efficiente buffer tegen het geluid vanwege de R6 ter hoogte van de Walemstraat en biedt dit extra werkgelegenheid.
Bovendien wordt in de nabije toekomst aan de overzijde van de R6 ook het nieuwe ziekenhuis AZ St.Maarten opgetrokken wat bijkomende bedrijvigheid en verkeer zal aantrekken.
Het blijft voor Vlaams Belang een raadsel waarom men een KMO zone maakt in het centrum van onze gemeente (Dreefvelden) waardoor de Mechelse Steenweg alsmaar meer verkeer te slikken krijgt en tegelijkertijd men een bos wil aanleggen naast de drukke R6.
Dit is de wereld op zijn kop !

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...