Bouw woonzorgcentrum slecht voorbereid

Sint-Katelijne-Waver – Vorige maand keurden de OCMW-raadsleden het concept goed van het nieuwe woonzorgcentrum dat in 2013 zal gebouwd worden. Tijdens het weekend kregen de OCMW-raadsleden nu plots een totaal nieuw concept in de bus waarover woensdag al op de OCMW-raad moest beslist worden. Vlaams Belang stelde op die raad bij monde van Eddy Mares dat zulke werkwijze getuigt van weinig respect.
“Twee maanden terug werden ons vier scenario's voorgesteld voor het nieuwe woonzorgcentrum dat er dringend moet komen en tegen eind 2013 moet klaar zijn. Alle partijen opteerden toen voor optie vier, zijnde een woonzorgcentrum in de vorm van een +-teken. En afgelopen weekend kwam het studiebureau RDBM ineens met een nieuw scenario waarin het centrum in een W-vorm zou gebouwd worden. Een van de redenen is dat scenario 4 niet voldeed aan de watertoets. Waarom die voorstellen ons dan destijds zo werden voorgelegd is een andere vraag. Wij eisten dan ook een extra OCMW-raad binnen de twee weken zodat iedereen zijn achterban kan raadplegen en iedereen de tijd krijgt dit nieuwe voorstel rustig te bestuderen.''
Voorzitter Paul Van Rompaey gaf Vlaams Belang gelijk en legde een extra OCMW-raad vast op dinsdag 26 juni. Dit dossier is te belangrijk om het nu op een korte tijd erdoor te jagen, stelt Eddy Mares. “Wetende dat dit misschien het belangrijkste bouwproject van de gemeente is en dat er een masterplan moet ontwikkeld worden voor zo'n 30- à 40 jaar vinden wij dat we de nodige tijd moeten nemen om alle voor- en nadelen van de nieuwe bouwvorm te bestuderen. Zo moet het nieuwe woonzorgcentrum perfect aansluiten op de reeds bestaande keuken en dat blijkt in dit nieuwe ontwerp niet het geval. Men zou ook kunnen overwegen om de keuken te verhuizen naar het nieuwe gebouw. Dat zijn keuzes die wel nu moeten gemaakt worden en niet over vijf jaar.'' 
Lijsttrekker Johan Cools (VB) vindt dat het dossier na twee jaar stilstand vooruit moet gaan maar dit wil niet zeggen dat men de regels van de OCMW raad werking mag overtreden. Elk dossier moet 5 dagen op voorhand ter inzage liggen van ALLE OCMW raadsleden.
Door mails met voorstellen te versturen tijdens het weekend neemt men een loopje met de OCMW raad.
Laat het duidelijk zijn dat het nieuwe woonzorgcentrum ook onze prioriteit is dit in tegenstelling tot een grote cultuurzaal waar geen geld voor is.”     

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...