Cultuurzaal zorgt voor wrevel bij CD&V

Al jaren belooft de CD&V een nieuwe cultuurzaal of gemeenschapscentrum op de hoek van de KMO-zone Dreefvelden en de Leliestraat. Vlaams Belang is van in het begin tegen dit plan omdat de zaal een te grote capaciteit voorziet (minimum 400 plaatsen), teveel kost, misschien niet rendabel is  en er in het omliggende al concurrentie is van andere zalen. Bovendien hoort  deze zaal niet in een KMO-zone thuis maar eerder rond het Leylandzwembad, de bib en de sporthal dat met zijn voldoende parkeerplaatsen het hart van de vrijetijdsbesteding in onze gemeente kan worden.


CD&V ging op zoek naar privépartners om deze zaal op te starten, aangevuurd door het enthousiasme van René Verreth (CD&V gemeenteraadslid) die er zijn levenswerk zou van maken en zichzelf al in deze uitverkochte zaal zag optreden. De droom bleek echter niet haalbaar zoals Vlaams Belang had voorspeld. Toen de enige overgebleven bouwkandidaat, Van Roey uit Rijkevorsel,  met een veel te hoog prijskaartje kwam zag men al snel in dat dit niet haalbaar was.  Dan maar proberen om het met minder plaatsen in de zaal te doen maar ook dat bleek nog een te dure grap die de gemeente jaarlijks zo’n 640.000 eur zou kosten. Voor René Verreth kon het allemaal niet vlug genoeg gaan en na al dat getalm van zijn eigen partij nam hij vlak voor nieuwjaar dan ook “gedegouteerd“ afscheid van de politiek in Sint-Katelijne-Waver… om enkele maanden daarna doodleuk op de CD&V lijst van Lier te gaan staan nu hij naar Koningshooikt verhuisd was!


De cultuurraad is ook al jaren vragende partij voor zo’n zaal.  De voorzitter van deze raad,  Marc Van den Eynde (CD&V), was samen met zijn maatje Verreth destijds de motor om dit dossier in gang te trekken. Nu Verreth weg is, besliste het gemeentebestuur om het plan voor deze cultuurzaal voorlopig ‘on hold’ te zetten, versta in de ijskast te stoppen tot er ooit genoeg fondsen zullen gevonden worden.  Maar Marc Van den Eynde geeft zich nog niet gewonnen.


Op woensdag 14 maart 20u nodigt de cultuurraad alle politieke partijen en de inwoners uit op een gratis debat in de parochiezaal op de markt met als thema … een gemeenschapscentrum is noodzakelijk! Dit initiatief viel natuurlijk niet in goede aarde bij de CD&V die zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen al genoeg katten te geselen heeft met alle actiecomités die deze gemeente ondertussen rijk is. Burgemeester Vercammen en schepen van cultuur  Eric Janssens konden er alleszins niet mee lachen en namen deze activiteit zelfs niet op in de kalender van het gemeenteblad ‘Uw gemeente  Van een boycot gesproken. Zodoende was Marc Van den Eynde zelf verplicht om een uitnodiging in alle brievenbussen te droppen om nog wat reclame te maken voor deze avond. De CD&V-schepenen zullen die avond overigens wel aanwezig zijn waar ze nog eens mogen komen uitleggen waarom deze verkiezingsbelofte niet wordt nagekomen. CD&V heeft dus duidelijk last van haar eigen vlooien.


Vlaams Belang komt ook naar deze avond waarin eerst een ludiek filmpje van onze inwoners wordt getoond en Bart Cannaerts (stand-up comedian, Benidorm Bastards) de presentatie doet.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...