Drukke gemeenteraad 6 februari ?


Het belooft maandag 6 februari heel druk te worden op de gemeenteraad. Het comité van de Stationsstraat dat al een half jaar ijvert voor oversteekplaatsen met drukknoplichten voor de fietsers is het beu dat burgemeester Eddy Vercammen en schepen Jan Van Asch stokdoof blijven voor hun grieven. Dit comité verzamelde al een heel lijst handtekeningen in de buurt en wordt ook gesteund door de scouts en de scholen GLOC en Katharina. Het Vlaams Belang bracht deze problematiek ook al herhaaldelijk op de gemeenteraad.
Er is ook nieuws over het dossier Maenhoevevelden. De Raad van State vernietigde het door CD&V en NV-A ingediende dossier en uiteraard zijn we benieuwd of het bestuur zal blijven geld uitgeven om tegen de wil van de omwonenden 400 woningen in het watergevoelige gebied in te planten. 


Vandaag heeft een nieuw actiecomité aangekondigd ook aanwezig te zullen zijn op de gemeenteraad van volgende week. De bewoners van de Hoge Velden die in een sociale woning van de Duffelse Volkswoningen wonen, hebben een zeer onaangename en onduidelijke brief gekregen van de directrice. Daarin meldt zij dat deze huizen zullen gerenoveerd worden. Naar waar de bewoners ondertussen moeten verhuizen en ook voor hoelang wordt niet meegedeeld. Eveneens is het niet duidelijk of deze bewoners naar hun woning kunnen terugkeren. Ook hier kon de burgemeester voor geen duidelijke uitleg zorgen. Er loopt dus duidelijk iets mis met de communicatie.De wijk hangt ondertussen al vol met zwarte vlaggen en er volgen nog acties.Het wordt blijkbaar nog een lange en lastige weg naar de verkiezingen voor dit CD&V en N-VA-bestuur!  

Johan Cools
Fractieleider Vlaams Belang 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...