Een gemiste start voor de verandering in SKW!

Burgemeester Sels en zijn nieuwe meerderheid kregen op de eerste installatievergadering op 2 januari al meteen het deksel op de neus van oud-burgemeester Eddy Vercammen. Die stelde terecht dat N-VA al direct kiezersbedrog pleegde door een extra schepen aan te stellen. Enkele dagen voor de verkiezingen had diezelfde N-VA via deurhangers aan de kiezers immers laten weten dat ze aanstuurden op besparingen en dat dit met één schepen minder zou gebeuren. Niet dus.  Met daarbovenop de aanstelling van een afzonderlijke voorzitter van de gemeenteraad gaat dit ons jaarlijks 53.770 eur kosten.
Niet veel later volgde het tweede kiezersbedrog. Op basis van de verkiezingsuitslag had Vlaams Belang recht op één zitje in de OCMW-raad. Doordat oppositiepartij Groen zijn stemmen aan de meerderheid gaf, ging die ene zetel plots naar de meerderheid. N-VA had op diezelfde deurhanger nochtans vermeld dat het hun niet om de postjes te doen was!
Voor de steun van Groen volgde even later de beloning toen Kris Hapers (Groen) met steun van de N-VA en Samen Anders een zitje in de politieraad kado kreeg. Ondertussen riep schepen Servaes De Vries van Samen Anders iedereen op om een positieve bijdrage te leveren en respect voor mekaar te tonen de komende zes jaar. Die boodschap kwam een vreemd over na al dat gesjacher.
 
Is dit de verandering die de kiezer voor ogen had ?
 
Dit was alleszins een gemiste start voor dit nieuwe N-VA + Samen Anders bestuur. Een positief signaal had geweest dat de meerderheid zich hield aan haar verkiezingsbeloftes en de verkiezingsuitslag erkende waarbij Vlaams Belang voor Groen eindigde. Dan pas was er van respect sprake geweest!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...