Eindelijk electronische infoborden in Sint-Katelijne-Waver.


Op 2 juni 2008 vroeg het Vlaams Belang op de gemeenteraad om enkele elektronische infoborden aan te kopen met het geld van het boetefonds. Het gemeentebestuur stelde dat deze borden niet via het boetefonds konden betaald worden omdat ze niet voor de veiligheid werden aangewend. Over het alternatief van mobiele infoborden ging men nadenken.


Vlaams Belang stelde dat deze infoborden perfect kunnen gebruikt worden om wegenwerken en omleidingen in onze gemeente aan te kondigen. Jaar na jaar werd de vraag opnieuw gesteld zonder gevolg. En kijk, na meer dan drie jaar wint de aanhouder. Op de jongste gemeenteraad van 7 november vroegen wij hoe het nu zit met de elektronische infoborden en  de burgemeester wist te vertellen dat er deze maand nog zo’n vier mobiele infoborden in onze gemeente zullen geplaatst worden.


Ook in andere dossiers geeft het Vlaams Belang niet af. Al sedert september 2011 signaleerde onze partij dat de wegmarkeringen op de Mechelsesteenweg met de aansluiting naar de R6 volledig verdwenen waren wat leidt tot verwarring bij automobilisten en gevaarlijke toestanden. Toen maandag onze afgevaardigde Johan Cools deze opmerking opnieuw maakte, beloofde de burgemeester dat dit ten laatste op dinsdag 8 november in orde zou zijn. Wat ook gebeurde. Als het goed is zeggen wij het ook!


Op diezelfde gemeenteraad vroeg Vlaams Belang om een camera op de Markt van Katelijne te plaatsen zodat vooral het vandalisme vooraan in de Stationsstraat tijdens de weekends kan gedetecteerd worden. Het bestuur ging die zaak nakijken. Afwachten dus wanneer ook deze eis wordt ingewilligd.


Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...