GAS-boetes geen prioriteit voor politie

Vorig jaar werden er in Sint-Katelijne-Waver slechts een 20-tal GAS-boetes uitgedeeld. De opbrengst was amper voldoende om de werkingskosten ervan te betalen. Dit jaar vroeg Vlaams Belang de nieuwe meerderheid om daar meer werk van te maken en desnoods gemachtigde ambtenaren aan te stellen die bv. chauffeurs die zwerfvuil dumpen te verbaliseren. Vlaams Belang argumenteerde toen dat het uitdelen van GAS-boetes niet hoog op de prioriteitenlijst van de politie stond. De meerderheid beloofde echter beterschap.

Vorige week moest burgemeester Sels onze partij … gelijk geven. Dit jaar zijn er door de politie niet meer boetes uitgedeeld dan vorig jaar ondanks dat daar op aangedrongen was. De burgemeester gaat nu nog eens aandringen. Met waarschijnlijk hetzelfde gevolg volgend jaar.
Ter vergelijking: in Mechelen werden vorig jaar méér dan 1800 GAS-boetes uitgedeeld. Waarmee wij niet willen gezegd hebben dat we voorstander zijn van het onnodig aanpakken van minderjarigen die een papiertje laten vallen of een boterham op de kerktrappen eten. Maar er zijn in onze gemeente genoeg voorvallen van sluikstoken, sluikstorten en overlast te bespeuren.
Vlaams Belang vindt het overigens vreemd dat het politiekorps van Mechelen fusioneert met dat van Willebroek. Momenteel waren er toch op een aantal gebieden afspraken gemaakt met de Mechelse politie. Bij overlast van fuiven in onze gemeente kan er immers beroep gedaan worden op het korps van Mechelen om bijstand te verlenen. Bovendien moet het korps van Bodukap over een te groot grondgebied opereren. Een fusie tussen Mechelen en Bodukap had deze handicap kunnen wegwerken. Een gemiste kans?

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...