Geen enkele zware vrachtwagen bekeurd in 2013 !

In onze gemeente zijn er heel wat (vooral vreemde) vrachtwagens die met hun zware lading de verbodsborden negeren en door het centrum daveren waar ze nochtans niet zouden mogen komen. Bovendien zorgen ze voor heel wat ongemak en gedaver in de straten die ze doorkruisen. Vlaams Belang vroeg in januari aan de burgemeester hoeveel vrachtwagens er in 2013 werden geverbaliseerd omdat ze in een verboden zone reden.

Het antwoord kwam onlangs binnen en was zoals Vlaams Belang vermoedde: nul!
Wel zijn er vorig jaar vier acties geweest waarbij in totaal slechts 37 vrachtwagens werden gecontroleerd op hun rijgedrag. Daarbij werden er zeven chauffeurs betrapt met inbreuken op de tachograaf en vier chauffeurs met andere inbreuken (geen gordel, bezig met gsm,…)
Fractieleider Johan Cools herinnerde er het gemeentebestuur aan dat de aanpak van het zware vrachtvervoer in onze gemeente nochtans een prioriteit was van deze ploeg. En hij vroeg dan ook om meer te doen om de lange en zware vrachtwagens uit de centra te weren.
Burgemeester Sels heeft nu aan de politie gevraagd om specifiek het zwaar vervoer te controleren. Eveneens zou er later dit jaar een weegplaat aangeschaft worden om na te gaan of deze vrachtwagens te zwaar beladen zijn.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...