Heel wat problemen rond begraafplaats Elzestraat

Het nieuwe bestuur wil dat het personeel efficiënt werkt. Daarbij is het dikwijls zelf geen goed voorbeeld van efficiënt werken. Eerder hadden we al het voorbeeld gegeven van de te vlug geplaatste verkeersborden en geverfde zones op het wegdek voor de bloembakken in de Stationsstraat die er nooit gekomen zijn.

Nu hebben we weeral het voorbeeld van de vernieuwde begraafplaats Elzestraat. Daar heeft men een gracht tussen het kerkhof en de nieuwe parking gegraven (foto 1). Blijkt nu dat de haag die op de scheiding staat niet kan worden afgedaan door de schuine kant naar de gracht toe. Dit is gevaarlijk voor de werkmannen die in de zomer de klus moeten klaren als de haag volgroeid is. Bovendien is het ook gevaarlijk voor de bezoekers die uit de wagen moeten stappen met vlak naast hun een gracht. Gevolg: de gracht moet terug dicht gegooid worden en deze komt nu aan de overzijde te liggen tussen de andere parkeerplaatsen en een kleine bosstrook.
Vele bezoekers ergeren er zich ook aan dat de toegangspoort achteraan het kerkhof al weken op slot is (foto 4) zodat velen dan maar een beetje verder door het slijk over de daar laag gespannen draden moeten klauteren om alsnog binnen te geraken (foto 3).
Nog een bron van ergernis is de slechte kwaliteit van grond die men heeft aangevoerd aan de wandel- en parkeerzijde van het kerkhof. Het is grond die vol zit met steenafval en glas wat het gevaarlijk maakt voor spelende kinderen en de wandelaars die daar met hun hond kuieren (foto 2).
En tot slot signaleren buren dat er ’s avonds op de vernieuwde parking drugdeals plaatsvinden. Vlaams Belang gaat al deze zaken morgen op de gemeenteraad aankaarten.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...