Het was een hete zomer

Het nieuwe bestuur beleefde de afgelopen zomer zijn eerste moeilijke momenten.

Net voor het verlof gooide schepen van Milieu Servaas De Vries immers een bom in het bruisende jeugdverenigingsleven door voortaan hun papieromhalingen af te schaffen. Dat kwam vooral in Waverse kringen heel hard aan. Alle zeilen werden inmiddels bijgezet om deze jeugdverenigingen met andere subsidies alsnog te kunnen vergoeden. N-VA steekt deze pluim ondertussen wel op haar hoed.

Deze maand volgde dan een tweede moeilijk moment toen de bewoners van het centrum te horen kregen dat er een explosief bedrijf (Intergrow Seeds) in de nieuwe kmo-zone Dreefvelden zou gevestigd worden. Wederom was de schepen van Milieu de brenger van het slechte nieuws en dat in volle verlofperiode. Er kwam dan ook forse kritiek op de timing van dit dossier dat tegen 23 augustus vlug vlug moest afgerond zijn zodat het schepencollege op 2 september een advies wilde formuleren. De schepen verweerde zicht met het argument dat alles volgens de wettelijke bepalingen en termijnen was gebeurd. Blijkbaar was dit dan toch niet zo want plots bleek het dossier niet in orde te zijn en werd de termijn om bezwaren in te dienen verlengd tot 26 september. Er werden tot nu toe al 244 bezwaarschriften ingediend. Het gemeentebestuur zal dus nog wat moeten nablussen want deze bosbrand is nog niet onder controle.
En dan zwijgen we nog over de vroegere kartelpartners CD&V/N-VA die zich als water en vuur gedragen en in hun respectievelijke publicaties met modder naar elkaar blijven gooien. Fraai en saai is het allerminst.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...