Hoofddoekenverbod in 2014

De Vlaams Belangfractie vroeg op de gemeenteraad van 2 september of er momenteel  in het arbeidsreglement van het gemeentepersoneel iets stond over de kledij- en gedragscode m.a.w. over het dragen van neutrale kledij.

Vlaams Belang kreeg onlangs klachten over een personeelslid in de gemeentelijke kinderopvang Kikiwikis die een hoofddoek zou dragen. Dat is niet direct een dienst die in aanraking komt met de burger maar er dient wel een grens getrokken te worden naar de toekomst toe waarin elke ambtenaar die op regelmatige basis in contact komt met de burger voortaan neutrale kledij moet dragen.Dat betekent dus geen keppeltje, een opvallend kruis of een hoofddoek dragen bij een loketfunctie.Deze code is volgens Vlaams Belang dringend nodig als er bij het gemeente- en schoolpersoneel van Sint-Katelijne-Waver allochtonen worden tewerkgesteld.Sinds 1 september is er trouwens in alle instellingen van het gemeenschapsonderwijs al een verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kenmerken van kracht.

Burgemeester Sels kwam deze bezorgdheid tegemoet door te stellen dat dit zal opgenomen worden in het arbeidsreglement van het gemeentepersoneel voor volgend jaar.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...