Jongste VB-raadslid doet eerste tussenkomst

Op de gemeenteraad van 24 juni vroeg het jongste gemeenteraadslid Steffi Buelens (Vlaams Belang) hoe het nu zit met het ruimen van de beken in onze gemeente. Het was haar eerste tussenkomst sinds haar aantreden. Steffi stelde meteen een terechte vraag waar de meerderheid niet direct een antwoord op had. 

‘Reeds in december 2012 signaleerde ik via het meldpunt van de gemeente dat de beek aan de Krekelenbergweg verstopt was en ik kreeg een mail terug dat dit was doorgegeven aan de betrokken diensten. Er gebeurde echter niets. In april stuurde ik vervolgens een mail naar schepen Jan Broes die de zaak eveneens ging opvolgen. Nu zes maanden later is er aan die beek nog altijd niets gebeurd. Dit is een slecht signaal naar de bevolking toe. De zaken slepen veel te lang aan, aldus Buelens.

Ook elders in de gemeente is er door de overvloedige regen overlast door verstopte riolen en beken. Men heeft zelfs geen zicht op welke beken wel en niet geruimd zijn.
Schepen Broes antwoordde dat hij zelf niet verantwoordelijk is maar dat de gemeente volledig afhankelijk is van Hydrorio of Pidpa.

Op vraag van Vlaams Belang beloofde burgemeester Sels om meer druk te zetten bij Hydrorio.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...