Kernraden leggen bestuur vuur aan de schenen

Het gemeentebestuur begint voor het tweede jaar aan zijn ronde door de vier kernen en het beloofd geen rustige bedoening te worden. Vorig jaar spoot deze meerderheid nog stevig mist in het rond over de mogelijke sluitingen van zwembaden, bibliotheken en sporthallen. Maar sinds de bewoners eind vorig jaar met de voldongen feiten werden geconfronteerd (3 bibs verdwijnen, Leylandzwembad moet dicht en de Leylandsporthal wordt opgedoekt.) groeit de weerstand.

De N-VA, de grootste partij in deze meerderheid, beloofde de inwoners veel inspraak in haar verkiezingsprogramma. In al deze sluitingen kreeg het volk van onze gemeente echter geen enkele kans op inspraak! Straffer nog. N-VA beloofde voor de verkiezingen op haar website dat de drie zwembaden open zouden blijven. N-VA zit dus momenteel op de blaren voor de beslissing die een Open VLD-schepen heeft genomen! 
Nogal wat mensen voelen zich nu in het ootje genomen en dat was donderdagavond al duidelijk merkbaar tijdens de kernraad in het centrum. De sluiting van de sporthal Leyland is voor velen een brug te ver. Dat beloofd voor volgende week als het gemeentebestuur naar Onze-Lieve-Vrouw-Waver komt. Daar heerst dan weer grote onvrede over de sluiting van de bib. En daarna volgt de kern Nieuwendijk-Pasbrug waar het dossier Maenhoevevelden nog steeds voor grote beroering zorgt.
De kernraden leveren dus voorlopig geen wisselwerking van ideeën op tussen de burgers en politici. De burgers worden langs deze weg enkel op de hoogte gebracht van genomen beslissingen waarop men niet meer wil terugkomen. In de marge mag men wat vragen stellen waar niet veel mee gebeurt. Het publiek reageert daarop ontgoocheld en zo lijken deze raden meer op een protestmeeting tegen dit bestuur uit te groeien. De barometer staat dus niet gunstig voor N-VA/ Samen Anders.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...