KOSTEN NIEUW GEMEENTEHUIS BLIJVEN OPLOPEN:

nu weer de airco, goed voor extra € 200.000 !

Het nieuwe gemeentehuis is van bij het begin een financieel zorgenkind geweest. Elk budget werd ruimschoots overschreden, reken daarbij de problemen met waterinsijpeling, de te smalle muren, de slechte akoestiek,…. en nu de Airconditioning. Voor het Vlaams Belang is dit het gevolg van slechte keuzes met vooral oog voor het uiterlijke van het gebouw en verwaarlozing van de praktische en energievriendelijke kant.
Nu men één zomer en één winter heeft doorgebracht in het nieuwe gebouw blijkt dat er aan de inkomhal regelmatig tochtproblemen zijn waardoor de temperatuur er te laag wordt. Het ontbreken van een echt sas aan de inkomzijde is volgens ons de oorzaak. Anderzijds heeft het personeel op het eerste verdiep te kampen met het serre-effect van de bouw. De keuze van donkere materialen(bakstenen), veel vensters aan de zuidkant leiden ertoe dat het dit gedeelte snel opwarmt. Een bijkomende airconditioning dringt zich op ! De kosten worden geraamd op
€ 200.000 en over het bijkomend energieverbruik tasten we in het duister.
Het Vlaams Belang bestempelde dit dossier als bijna crimineel. Architecten en aannemers schijnen in deze vrijuit te gaan want volgens Burgemeester vercammen was dit zo voorzien ! Fractieleider Johan Cools toonde tijdens de zitting de infofolder “Tips voor energiezuinig bouwen” die aan de inkomhal van het gemeentehuis ligt.
Deze folder geldt voor onze inwoner maar blijkbaar is hij niet bestemd voor het gemeentebestuur .

Johan Cools
1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...