Maenhoevevelden: van 250 naar 380 woningen !!

Op 19 mei jongstleden organiseerde het bestuur de zoveelste raadscomissie ivm. Maenhoevevelden. Zoals tijdens de vorige raadscomissie (juni 2008) toonde het studiebureau Soresma de gewijzigde plannen. Het wegtrace werd aangepast met een toegangsweg langs de Mechelsesteenweg. Het aantal woningen gaat van 15 per Hectare naar 18 tot 19 woningen per hectare. Voor het bestuur een klein detail want het stond niet vermeld op de getoonde beelden. Toen ik zelf de vraag stelde werd één en ander duidelijk. Schepen Dekeyser liet verstaan dat men verplicht werd door de overheid om het aantal woningen op te voeren. M.a.w. men plant nu 380 woningen ! Uiteraard brengt dit meer belastingen in het bakje ! Dit staat zeer ver van de 250 woningen die de lokale Cd&V afdeling U beloofde ! Uit “Respect voor U” (= slogan CD&V ) verhoogt men het aantal woningen. Uit “Respect voor U” toont men geen watertoets en kan men enkel zeggen dat er 2590m3 waterbergend vermogen nodig is. Een peulschil als je weet dat het over 21ha gaat. Uit “Respect voor U” doet men geen studie van het effect op de omgeving (mobiliteit, stofdeeltjes, …) waar rekening gehouden wordt met de andere nabij gelegen verkavelingen (Bonduelle, Pasbrug, Papenhof) en dit omdat volgens de stedenbouwkundige ambtenaar Mechelen geen cijfers vrijgeeft !!
Het zijn nochtans dezelfde vragen die we één jaar geleden stelden. We gaan dit meenemen luidde het toen!
Al bij al een ware teleurstelling die totaal niet getuigt van respect voor de omwonenden. Pittig detail:  de lokale actiegroep die strijd voor het behoud van deze groene long, werd niet op de hoogte gesteld !
Wanneer men op deze wijze bestuurt, is het overduidelijk dat verandering noodzakelijk is. Gemeentepolitiek kan heel concreet zijn ! 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...