Martine De Graef: kampioen van de mandaten

Op 14 augustus verschenen in het Belgisch staatsblad alle belangrijke politieke verkozenen met hun mandaten die ze moesten opgeven.
Daaruit blijkt dat CD&V de grootste graaipartij is in onze gemeente. Van het schepencollege staat Hilde Van De Werf op één met maar liefst zes bezoldigde mandaten. Ze is naast schepen ook nog provincieraadslid, bestuurder van de Plantijn Hogeschool, medewerker bij Borgerstein, bestuurder bij vzw PIME en lid van de bestuurscommissie PTS in Boom-Mechelen. 
Op twee staat burgemeester Eddy Vercammen met maar liefst vijf bezoldigde mandaten. Naast zijn job als burgemeester wordt hij ook nog vergoed voor zijn aanwezigheid bij Pidpa als bestuurder en als directielid, bij de Dienst Preventie en Veiligheid en bij Iverlek. Daarnaast zijn er ook nog vier onbezoldigde mandaten. 
Schepen Sven Vercammen volgt op drie met drie bezoldigde mandaten. Naast schepen is hij ook nog lid van de adviescommissie en senior engineer bij Cipal. De andere schepenen doen het wat kalmer aan met elk twee bezoldigde functies. Bert De Keyser is nog lid van een adviescomité van IGEMO, schepen Eric Janssens is lid van de OVSG. Jean Van Asch is de enige die het houdt bij zijn schepenambt. 
Maar er zitten nog enkele andere kleppers bij de CD&V. Zo heeft Rik Cruyplants maar liefst vijf mandaten. Naast gemeenteraadslid is hij ook nog bestuurder en lid van het directiecomite bij Finilek, bestuurder bij Ivarem en lid van de politieraad.
Maar we eindigen met de kampioen der mandaten in Sint-Katelijne-Waver Martine De Graef. De nummer 2 op de CD&V-lijst overtroeft hier de burgemeester met maar liefst acht betaalde mandaten!! Naast gemeenteraadslid is zij provincieraadslid, ocmw-raadslid, lid van het vast bureau van het ocmw, bestuurder bij Igemo, politiek vertegenwoordiger bij Culturele Infrastructuur, lid van de Gecoro en bestuurder bij de Gehandicaptenstichting van Gouverneur Kinsbergen. Daarnaast zetelt zij ook nog onbezoldigd in het Autonoom Gemeentebedrijf en is ze lid van het dagelijks bestuur van 't Grom. Een hele, hele dikke boterham zouden we zo zeggen.     
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...