Mechels camerasysteem doet criminaliteit verplaatsen naar Sint-Katelijne-Waver

Het Vlaams Belang vroeg in de politieraad van januari om vlugger de criminaliteitscijfers bekend te maken en op deze opmerking is positief gereageerd want de cijfers voor het jaar 2011 voor de zone Bodukap werden onlangs vrijgegeven.


Opvallendste feit is dat het aantal inbraken in Sint-Katelijne-Waver maar liefst verdrievoudigd is. We hadden nu 93 inbraken tegenover 34 in 2010. Het aantal pogingen tot inbraak is verdubbeld van 16 naar 33. Ook het aantal autodiefstallen is verdubbeld van 7 naar 15. Die cijfers bevestigen wat wij vorig jaar al stelden, zegt lijsttrekker Johan Cools (VB). “Door de plaatsing van camera’s met nummerplaatherkenning in Mechelen verplaatsen de dieven zich naar onze gemeente die als ‘makkelijke locatie’ gekenmerkt staat en waar de pakkans minder is. Toen wij vorig jaar van een golf van inbraken spraken werd dit nog weggelachen door burgemeester Vercammen. Ik vrees dat deze cijfers ons gelijk bewijzen. Het Vlaams Belang herhaalt zijn vraag om met de Mechelse politie samen te werken en zo aan gegevensuitwisseling te doen om dit fenomeen in te dijken want dit jaar blijkt deze trend zich door te zetten.  In het eerste kwartaal 2012 is er weeral op heel wat plaatsen ingebroken in onze gemeente.”

Wanneer we specifiek naar het aantal inbraken in woningen in gans de zone Bodukap kijken dan stellen we vast dat met 250 inbraken dit de hoogste score is in tien jaar! Eveneens verontrustend blijft de toename van drugsdelicten in SKW. Die steeg met 50% van 64 tot 94 gevallen.  En in de cijfers van de verkeersongevallen zien we dat het aantal ongevallen met gekwetsten behoorlijk steeg van 38 naar 71 wat waarschijnlijk te wijten is aan te hoge snelheden en te weinig flitscontroles.

Volgens Bodukap korschef Dondeyne is er niets aan de hand want er is een algemene stijging van criminele feiten in Vlaanderen. Deze houding toont aan dat er dringend een andere korpschef moet aangesteld worden
Dit tart alle verbeelding. Wie gelooft deze mensen nog ? 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...