Meer flitsacties in de toekomst

Vlaams Belang voert al jaren een strijd tegen de hoge snelheden op onze wegen in Sint-Katelijne-Waver. Terecht, zo blijkt uit de vele ongevallen waaronder jammer genoeg ook dodelijke slachtoffers te betreuren vallen.

Vlaams Belang vroeg enkele maanden terug aan het gemeentebestuur om niet enkel in te zetten op nieuwe smileys(borden) die binnenkort uw overdreven snelheid plus de eventuele boete die u zou moeten betalen zichtbaar maken. VB was vragende partij om eveneens meer flitsacties in onze gemeente te organiseren.

Met succes zo blijkt want het aantal agenten dat mag flitsen in onze zone stijgt van 24 naar 44. Als die nu ook effectief méér gaan flitsen zit het goed met de veiligheid. Vooralsnog stellen we vast dat er al jaren slechts een achttal keren per maand wordt geflitst in Sint-Katelijne-Waver. Als we de maand januari bekijken zien we de grootste boete gaan naar de hardrijder in de Lombaardstraat die maar liefst 111km/u reed daar waar 70km/u is toegelaten. Dus flitsen maar.

Terloops mag de politie ook eens wat doen aan haar communicatie want zowel de website als de facebookpagina van de lokale politie Bodukap geven maar weinig informatie prijs. 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...