Meerderheid neemt belastingsvoorstel Vlaams Belang over

Maandagavond liggen er zomaar even 36 voorstellen van belastingen en retributies op tafel van de gemeenteraad die de komende zes jaar gaan geïnd worden.
Daartussen zit het voorstel van Vlaams Belang om bij regularisaties van bouwovertredingen voortaan bovenop de dossierkosten 50 euro belasting te betalen. Dit is een nieuwe maar rechtvaardige belasting. Tijdens de gemeenteraad van 7 oktober had Johan Cools (Vlaams Belang) gesteld dat er een ongelijkheid was tussen enerzijds mensen die via de normale weg een bouwaanvraag indienen en dan op allerlei regels en beperkingen stuiten en anderzijds mensen die zonder iets aan te vragen allerlei verbouwingen doen en dan achteraf met een simpele regularisatieaanvraag hun overtreding recht zetten. De overtreder komt er achteraf dus makkelijk van af.
Een fout signaal vindt Vlaams Belang. ‘Want de overtreder wordt hier niet bestraft en het zet andere burgers eveneens aan om dit pad te volgen. Wie te hard rijdt of door het rood licht rijdt, krijgt ook een boete. Vandaar dat wij deze boete voorstelden. Die 50 euro is nog aan de lage kant maar het is een eerste aanzet’, aldus Johan Cools.
Schepen Joris De Pauw van Ruimtelijke Ordening pikte het voorstel op en legt het nu dus voor op de gemeenteraad.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...