Nu ook minder blauw op straat !

Vandaag raakte bekend dat ook de politie van onze Bodukap-zone moet besparen. De gemeenten Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Bonheiden gaan 10% minder betalen aan de politie. Van de 134 functies die voorzien zijn in het korps waren er 125 ingevuld maar dat zal de komende jaren dalen omdat vertrekkers niet meer vervangen zullen worden.

Minder personeel betekent ook minder patrouilles. Op dat vlak heeft onze gemeente al niet veel combi’s op straat ’s avonds en in de weekends want af en toe dienst zelfs bijstand gevraagd te worden van de collega’s in Mechelen.
Vlaams Belang vindt veiligheid een kerntaak van de gemeente en wil dat de inwoners goed beschermd worden zeker nu er de laatste jaren alsmaar meer inbraken te betreuren vallen in onze gemeente. Als men nog verder blijft afbouwen zal de burger op den duur zelf zijn woning en bezit moeten gaan verdedigen met alle gevolgen van dien!
Vlaams Belang gaat op de komende gemeenteraad van maandag dus nogmaals vragen dat onze gemeente moet blijven lonken naar een fusie met het politiekorps van Mechelen. De aangekondigde fusie tussen de korpsen van Mechelen en Willebroek wekt over het kanaal veel afkeer en geraakt niet van de grond zodat Bodukap als alternatief moet naar voren geschoven.
Reeds in een vorige gemeenteraad stelde Vlaams Belang dat Mechelen meer belang heeft bij een samenwerking met ons dan met Willebroek. Wij hebben een groter korps dan Willebroek, wij hebben binnenkort een nieuwbouw op een boogscheut van Mechelen en er is op verscheidene vlakken al geregeld (een goede) samenwerking. Vandaar dat de Mechelse cops zelf veel liever met Bodukap zouden samenwerken. Deze fusie zou bovendien het aantal patrouilles in onze zone dan op peil kunnen houden.
Waar wachten wij op? Aan burgemeester Sels of Tom Ongena om contact op te nemen met Bart Somers. De burger wil meer blauw op straat !

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...