OCMW-voorzitter uit de bocht tijdens nieuwjaarstoespraak

Wie afgelopen vrijdag aanwezig was op de nieuwjaarsreceptie van het OCMW schrok ongetwijfeld van de speech van voorzitter Dave Van Oosterwyck

Na een korte toelichting over de werking in 2014 (minder personeel, uitstel 12 maanden nieuwbouw woonzorgcentrum, steun via voedselcheques) en een blik vooruit naar 2015 (de nieuwe dienst voor dagopvang van senioren) schakelde de OCMW-voorzitter plots over naar het nationale niveau.

Het ging tot ieders verbazing over de slechte start die onze samenleving in 2015 maakte met de moorden door moslimterroristen en de vaststelling dat geradicaliseerde moslims ook in België tot de actie zijn over gegaan. (Iets waar Vlaams Belang al jaren voor gewaarschuwd had!)

De OCMW-voorzitter meent te weten dat achteruitstelling zeker één factor is voor deze radicalisering van onze jongeren. Na eerst een sneer naar het liberale model van Open VLD (dat gebaseerd zou zijn op vrijheid van denken,gekoppeld aan vrije consumptie waar alles te koop is), stelde hij dat het ultra-liberale N-VA-model daarentegen uitgaat van de waarden en normen van de samenleving.  Dan volgde er een tweede sneer naar zij die menen dat het een wij-zij verhaal zou zijn.  De OCMW-voorzitter stelde dat de werking van zijn instelling juist gericht is om onze waarden en normen door te geven aan o.a. de nieuwkomers (allochtonen) en zodoende een dam te vormen tegen deze radicalisering.

De OCMW voorzitter gaat blijkbaar voorbij aan het feit dat er onder de (onze ?) Syriestrijders heel wat jongeren zijn die wel bemiddeld en geschoold zijn en die geen OCMW-steun genieten.  Hij gaat tevens voorbij aan het feit dat zijn eigen beleidspartij de voorstellen van Filip Dewinter i.v.m. maatregelen tegen terugkerende Syriëstrijders naast zich neerlegde. En natuurlijk ziet hij ook geen link met de Islam zelf. 

Waarschijnlijk heeft voogdijminister Liesbeth Homans al haar voorzitters opgedragen om overal dezelfde nieuwjaarsboodschap te brengen. Wat Sint-Katelijne-Waver hiermee te maken heeft is een raadsel. 

Gelukkig was er nog een tweede spreker op deze nieuwjaarsreceptie die wel een luid applaus kreeg, en die met een kwinkslag zijn personeel gemeend bedankte voor de inzet van het voorbije jaar en die plechtig beloofde op de ingeslagen weg van efficiënte en een dienstverlening op maat te zullen verdergaan, Met of zonder OCMW.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...