Pers vermeld ook niet alles

De pers heeft in Vlaanderen al een tijdje een bedenkelijke reputatie. En dit om diverse redenen.

Zo wordt bij vele criminele feiten de afkomst van daders niet meer vermeld en heeft men het steeds over ‘jongeren’ om de andere zijde niet te stigmatiseren.
Zo worden belangrijke evenementen van een ‘bepaalde partij’ niet meer gepubliceerd terwijl anderen overvloedig aan bod komen.
Zo krijgen diverse politici ruimte in de kranten om hun opiniestukken weer te geven. Steeds is er één partij die niet aan de bak komt. Persvrijheid, weet u wel!
Zo pakten alle kranten enkele weken terug gretig uit met de peiling van De Morgen/VTM waarin Vlaams Belang al gezakt was tot 7,6 procent. Van de volgende peiling van La Libre Belgique waarin Vlaams Belang 9,8 procent scoorde kwam geen letter in de Vlaamse gazetten!
Het is blijkbaar belangrijker wat men niet dan wel publiceert.
In onze eigen gemeente pakte de pasbenoemde korpschef uit met het verheugende nieuws dat in onze zone de inbrakenplaag op het laagste cijfer zit sinds tien jaar! Afgaande van wat in de kranten verschijnt zou men dat kunnen geloven. Maar zo was er vorige donderdagnacht een spectaculaire inbraak bij een apotheek die zelfs niet in de pers kwam. En ook een zelfmoord twee weken geleden in een groot bedrijf in onze gemeente kwam niet naar buiten. Zo creëert men natuurlijk een vals veiligheidsgevoel. Dit toont aan dat dus niet alles in de pers verschijnt en alles met een serieuze korrel zout dient genomen te worden.

.  

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...