Plots veel inbraken in onze gemeente !


September is een piekmaand geworden wat betreft inbraken. Sinds begin deze maand begon het met een inbraak in het biervatenbedrijf Comet waar maaltijdcheques werden gestolen. Verschillende inbraken volgden in de Stationsstraat waaronder deze in de krantenwinkel Joostens de hevigste was. Maar ook in de zijstraten van de Stationsstraat werd er duchtig ingebroken. Zo werden er daar o.a. een auto en een quad gestolen. In Waver was er dan weer de gestolen auto van restaurant de Bosmolen. Deze wagens werden nadien gebruikt voor andere ramkraken op de Mechelbaan, de Lombaardstraat en de Mechelsesteenweg. De wagens werden nadien uitgebrand teruggevonden in de Kloosterlei en de Gelaagputten. En het houdt maar niet op. Twee weken terug werd er in de Zonstraat een Peugeot gestolen en was er een inbraak in de Rozendaalweg.


Blijkbaar gaat het om twee bendes. Een bende die met een smoes overdag huizen binnendringt om te stelen en een andere die zich bezig houdt met zwaardere vergrijpen zoals wagens stelen en ramkraken. Van de eerste bende zou de politie de dader op 17 september gevat hebben. In Putte werd een persoon opgepakt die 17 inbraken in de regio bekende.


Vanwaar plots deze dievenplaag?


Het Vlaams Belang stelde deze vraag tijdens de gemeenteraad van 3 oktober.


Vercammen & Co menen dat dit fenomeen normaal is na de kalme periode van 2008 tot 2010. Niks aan de hand dus omdat ook in de omliggende gemeenten het aantal inbraken steeg.


Op onze vraag om een totaalbeeld te geven van het aantal inbraken bleef Vercammen op de vlakte. Daarvoor moeten we wachten tot de politiezone haar kwartaalgegevens verwerkt heeft.  Het Vlaams Belang meent dat er mogelijk een verband is met Mechelen waar sinds begin september op al de invalswegen naar en van de stad camera’s geplaatst werden die alle nummerplaten van wagens flitsen. Dit om inbrekersbenden op te sporen. Verleggen die nu hun actieterrein naar Sint-Katelijne-Waver?
Onze inwoners slapen met één oog open, zeker nu ook de politie opgeroepen heeft tot waakzaamheid (zie de webstek bodukap.be).
Vandaag kon men in de krant lezen dat in ruim de helft van de Vlaamse gemeenten camera’s hangen volgens een studie van de VVSG (Vlaamse Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten )


Binnenkort ook camera’s in onze gemeente? Vlaams Belang vroeg deze al vorig jaar in de omgeving van de Grote Markt maar ving bot bij de burgemeester


Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...