Prijs huisvuilzak stijgt dan toch niet

Maandag 16 december staat de belangrijkste gemeenteraad gepland waarop de meerjarenbegroting aan bod komt. Dit brengt uiteraard enige zenuwachtigheid mee bij de beleidsploeg. Hoe gaan de voorstellen en de financiële resultaten worden onthaald? Wat vindt het personeel van de besparingen? Hoe gaan de belasting- en retributieverhogingen overkomen bij de mensen/kiezers? Allemaal vragen om naar uit te kijken.

Maandag staan er maar liefst 36 voorstellen van belastingen en retributies op de agenda waarbij de contantbelasting van 54 euro per gezin/per jaar die Ivarem aan alle gemeenten uit de regio wil opleggen voor de grootste discussie zal zorgen. Naast deze huisvuilbelasting zou Ivarem eveneens graag de prijzen voor de huisvuilzakken en voor het gebruik van het containerpark zien stijgen. Zo staat er voor de komende gemeenteraad ook een prijsverhoging van de huisvuilzak geagendeerd. Die zou van 2 naar 2,5 euro per zak moeten stijgen. Het schepencollege besliste deze week echter in extremis om deze verhoging af te voeren. We zouden zeggen trop is trop en teveel is teveel.
Op de vorige gemeenteraad stelde Vlaams Belang al dat Ivarem een bijkomende inspanning moet doen om eerst bij zichzelf 10% (en niet de 6,5% die men nu hanteert) te besparen. De gemeente bespaart immers zelf ook 10% op personeel, het OCMW en de politie. De burger moet niet de factuur betalen voor de verkeerde beslissingen/investeringen die Ivarem in het verleden deed!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...