Racebaan Heisbroekweg eist één dode

De Heisbroekweg staat bekend om twee redenen.


Ten eerste is er het zwerfvuilprobleem. Heel wat truckers dumpen daar na een nachtje slapen a volonté hun plasticzakjes met afval in de bermen. Daarnaast zijn er heel wat chauffeurs die met weinig zin voor netheid al hun petflesjes en blikjes dumpen aan het rond punt en de oprit naar Mechelen. Het is al dikwijls aangeklaagd maar het is het Vlaams gewest dat instaat voor het onderhoud van deze weg.


Daarnaast is deze weg ook bekend als racebaan. In de late uurtjes (of vroege zoals u het wil) worden er heel wat snelheidswedstrijden gehouden daar. Vooral in de weekends. Zelf waren wij vorig jaar getuige van twee wagens die ter hoogte van de Hubo naast elkaar stilstonden en enkele seconden nadien richting rond punt stoven. Wetende dat dit een éénvaksbaan is, is dit moorddadig. Je zal maar als onschuldige chauffeur van de andere kant komen. Ook voor de moto’s is het een geliefkoosd traject die ruim 1 km alles uit de kast kunnen halen en dan aan het rond punt kunnen terug keren. Truckers die daar liggen te overnachten in hun rijcabines schrikken dikwijls van de hoge snelheden van racers die voorbij hun cabine vliegen. Vroeg of laat moest het op deze snelle baan dus eens fout aflopen.


Gisteren viel dan het eerste dodelijke slachtoffer. Een 27-jarige jonge man reed met hoge snelheid met een snelle BMW voorbij de lichten aan Rick’s Place richting rond punt toen hij ineens naar de linker parkeerstrook afweek en zich daar onder een geparkeerde oplegger boorde.


Het laatste dodelijke ongeval in onze gemeente dateert van bijna vier jaar geleden en situeerde zich op het kruispunt R6 – Liersesesteenweg. Toen een wagen komende van Katelijne naar links wou afdraaien op de Liersesteenweg werd die in zijn zij geramd door een vrachtwagen. Sindsdien zijn er aan de twee kruispunten van de R6 aparte lichten gezet voor chauffeurs die links willen afslagen en blijft het zolang voor de tegenliggers rood.


Vlaams Belang hoopt dat jongeren bij dit tragisch ongeval eens gaan nadenken over hun rijgedrag. Vlaams Belang klaagde reeds meermaals de hoge snelheden aan in onze gemeente. (Zie in ons archief). Het is ook vreemd dat op de snelste weg van onze gemeente er zo goed als nooit snelheidscontroles zijn. Daar moet dus dringend werk van gemaakt worden.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...