Slotcongres in Kattendijkdok was groot succes

Op zondag 18 mei vond het Vlaams Belang slotcongres plaats op een boot in het Kattendijkdok. Door het mooie en warme weer was het leuk vertoeven op het bovendek van de Ocean-DIVA. Maar ook inhoudelijk was de boodschap van enkele kopstukken opmerkelijk. Marijke Dillen nam in haar openingstoespraak de woorden van haar vader en stichter van de partij Karel Dillen in haar mond, naar aanleiding van het overlijden van koning Boudewijn: ‘Aan het sterfbed past niets anders dan respect voor de weduwe en de kinderen van Jean-Luc Dehaene. Hier is geen plaats voor polemiek’, zei ze onder luid applaus. 


Jongerenvoorzitter Tom Vangrieken benadrukte dat de nieuwe generatie jongeren met Sam Van Rooy, Barbara Pas, Reccino Van Lommel en nog vele anderen… klaar staan om de rechtlijnige boodschap van het Vlaams Belang verder uit te bouwen. Joris Van Houtem wees erop dat vele thema’s waar de mensen van wakker liggen (VRT enquete !) zoals de immigratie, de islamisering, de bemoeizucht van de Europese unie, … door het Vlaams Belang alleen, en alleen door het Vlaams Belang op de kaart werden gezet en dat een sterk Vlaams Belang de regerende politieke partijen wakker houdt en dwingt om onze standpunten over te nemen. Zo ziet u dat ook vanuit de oppositie politieke ideeën hun weg vinden. 

Filip De Winter nam zoals gewoonlijk geen blad voor de mond. Het is niet de vergrijzing maar wel de verbruining van onze maatschappij waardoor ons sociaal systeem zal onderuit gaan, waardoor de wachtlijsten voor onderwijs, voor sociale woningen, voor service flats, voor gehandicaptenzorg, …  niet opgelost raken. Wanneer men de 5,5 miljard euro, die jaarlijks aan migratie wordt uitgegeven, zou afbouwen, zou dat in één klap de grootste besparing zijn waardoor we een sociaal Vlaanderen kunnen uitbouwen. 

De keuze is dan ook snel gemaakt volgens voorzitter Annemans. Ofwel kiest u voor een partij die de koers uitzet naar waar we met Vlaanderen naar toe moeten (een onafhankelijk Vlaanderen waar we baas worden over onze eigen centen, grenzen en toekomst) ofwel kiest u voor het haalbare compromis waar er in de praktijk van verandering niets in huis zal komen op wat morrelen in de marge na.

Wilt u dat de andere partijen alert worden gehouden, kies dan voor “Uw stok achter de deur”, en dat was, dat is en dat zal altijd het Vlaams Belang zijn.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...