Stationsstraat krijgt rood licht met drukknop

Op 9 mei vond er een bewonersvergadering plaats in het gemeentehuis voor de verkeersremmende maatregelen in het voorste gedeelte van de Stationsstraat. Vlaams Belang is blij dat dit bestuur al in haar eerste jaar de nodige aanpassingen wil doen in afwachting van de volledige hernieuwing van deze straat. 

Positief is dat de gele paaltjes, die voor heel wat ergernis zorgden en door de bewoners ook niet gevraagd werden, eindelijk verdwijnen. De plaatsing van een stoplicht aan de oversteek met de Kempenarestraat die op rood springt als men te snel rijd en die voorzien is van een drukknop krijgt eveneens meeval. Dit voorstel was door het Stationsstraatcomité trouwens vorig jaar al naar voren gebracht. De parkeerplaatsen aan slagerij Hans verdwijnen en er komt een middengeleider. Die was er voorheen ook. Nog goed nieuws zijn de led-lichtjes die in de grond gaan geplaatst worden bij de fietsoversteek aan de Pleinstraat.

Er zal echter tijdig moeten bijgestuurd worden. Meerdere pijnpunten kwamen naar boven. Grote vrachtwagens blijven ongestoord van en naar Duffel rijden. Het plaatsen van geschranste bloembakken met een tussenafstand van 30 meter mag tijdens de spits geen opstoppingen veroorzaken. Onbegrijpelijk is het dat men geen opzichter vindt om de fietsers aan de Pleinstraat over te zetten tijdens de schoolperioden. Daar willen de bewoners meer creativiteit zien voor een veilige oversteek. En van aan de Markt tot daar zijn er geregeld snelheidsduivels. Vlaams Belang maakte bovendien melding van spookrijders in de Kempenarestraat die doodleuk richting Stationsstraat rijden. Daarnaast is er het verkeer komende van de Heisbroekweg. Dat heeft weinig oog voor de verkeerssituatie rechts vermits men naar links kijkt voor aankomend verkeer. Zeer gevaarlijk vinden de bewoners daar die aan de rechtse kant wonen en van hun oprit willen of willen oversteken. 
De andere kant van de Stationsstraat voorbij de Heisbroekweg mag ook niet vergeten worden. Zo wordt er stevig doorgevlogen aan de versmalling aan de watertoren. Nog zo’n zwak punt is ’s avonds het donker gat aan De Nayer. En in de bocht zorgt de straatverlichting die boven (!) de bomen uitkomt voor weinig licht. Hier dient een mouw aangepast te worden. Onze voorzitter Jos Moeyersons pleitte ook voor gerichte snelheidscontroles. Dit jaar werd er geen enkele controle uitgevoerd en hij eiste dat deze probleemstraat terug zou aangepakt worden door de politie.Burgemeester Sels ging dit doorgeven.
Het bestuur heeft dus genoeg bedenkingen meegekregen waarmee ze in 2015 zal moeten rekening houden met de definitieve aanleg van de straat. Was er eerst gezegd 2014 dan wordt er nu spijtig genoeg gesproken over een timing van eind 2015 begin 2016. De voorlopige maatregelen zouden eind dit jaar van start gaan. Afwachten.  

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...