Stationsstraat protesteert tegen onveilige situatie


De Stationsstraat is altijd al een drukke toegangsweg geweest naar het centrum van Sint-Katelijne-Waver. Door allerlei wegenwerken en omleidingen kreeg deze straat het laatste jaar nog meer verkeer te verduren. Dat leidde tot ongemakken door zwaar vrachtvervoer, overdreven snelheden en onveilige oversteekplaatsen. Deze klachten werden door het gemeentebestuur steeds geminimaliseerd en op de lange baan geschoven omdat de Stationsstraat in 2015 volledig vernieuwd zal worden.


Onder druk van het Stationsstraat actiecomité, dat al verschillende vergaderingen belegde en de pers contacteerde, werden met mondjesmaat de eerste wegversmallers geplaatst vooraan in de Stationsstraat. Deze hebben echter nauwelijks of geen effect want men registreerde op deze strook, waar men maar 50 km/u mag rijden, snelheden tot  120 km !! Vooral dan in de weekends.
Het probleem situeert zich echter over de ganse Stationsstraat waar auto’s met volle snelheid vanuit het centrum optrekken naar de Heisbroekweg, richting R6 of richting Stationsberg. Getuige daarvan is het zware verkeersongeval dat eind juni plaats vond in de omgeving van het De Nayerinstituut waarbij vier geparkeerde auto’s geramd werden door een snelheidsduivel. Moeten de inwoners wachten tot er een dode valt bij straatraces zoals onlangs in Zele vooraleer er passende maatregelen worden getroffen?


Ook de bewoners van de zijstraten Zonstraat en Brederheide uitten klachten over overdreven snelheden in hun straat. Vlaams Belang vraagt dan ook dringende maatregelen tegen het zwaar vrachtvervoer en de overdreven snelheden  in onze gemeente. De druk bewoonde  Stationsstraat verdient de hoogste prioriteit maar flitscontroles van de politie tonen aan dat ook op de andere grote wegen op ons grondgebied zoals Duffelsesteenweg, Lange Zandstraat, Walemstraat en Dijk het gaspedaal stevig wordt ingedrukt . Het Vlaams Belang eist dan ook geen halve maatregelen maar een globaal verkeersplan met de nodige flitspalen waar nodig om gans onze gemeente verkeersveilig te houden.  Daarbij moet zeker rekening gehouden worden met de wensen van de plaatselijke bewoners (actiecomités).

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...