Stationsstraat trilt

De bewoners van de Stationsstraat staan terug aan de klaagmuur. Reden : het toegenomen verkeer sinds de Mechelsesteenweg afgesloten is door werken aan de spoorwegbrug naar Duffel. Normaal moet dan de omleiding gevolgd worden via de Lange Zandstraat maar het overgrote deel van de bestuurders geeft er de voorkeur aan om via de Goorboslei, de Brede Heide of via de Stationsstraat en de Duffelsesteenweg naar Duffel te rijden. Vanzelfsprekend zijn er heel wat vrachtwagens die deze sluiproute gebruiken.Zij zijn de oorzaak van de trillingen in bepaalde huizen in de Stationsstraat.Tot op heden werd er overigens nog geen enkele controle uitgevoerd op zwaar vervoer in de Stationsstraat. Wegomleggingen aankondigen in de media is één zaak, ze doen naleven is een andere zaak!

 

De bewoners houden hun hart vast als op maandag 26 augustus de Mechelsesteenweg voor één jaar wordt afgesloten voor de overbrugging van de R6. Normaal is er dan omleiding voorzien via de Heisbroekweg en de Kempenaerestraat. Wedden dat er velen gewoon via de Heisbroekweg doorrijden naar de Stationsstraat om zo via de kortere route langs de Markt en de Lemanstraat in de Leliestraat uit te komen. We gaan dus een drukke Stationsstraat krijgen waar ondertussen ook geschranste bloembakken gaan geplaatst worden. 
De bewoners staat dus een moeilijk jaar te wachten vooraleer hun straat in 2015 eveneens wordt opgebroken voor een heraanleg. Aan de bevoegde schepen Ongena om te zorgen dat de overlast zo minimaal mogelijk is. Zo niet zal het comité vlug aan zijn deur staan.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...