Steffi Buelens krijgt nieuwe tafel

Al een gans jaar zit ons jongste gemeenteraadslid Steffi Buelens aan een bijzet-tafel de gemeenteraad te volgen. Door het verhoogde aantal gemeenteraadsleden deze legislatuur (van 25 naar 27 leden) plus de aanwezigheid van de voorzitter van het OCMW bleek dat er plots onvoldoende tafels waren voor alle gemeenteraadsleden.

Burgemeester Sels beloofde daar in het begin van het jaar iets aan te doen maar toen Steffi Buelens in september vroeg hoe het nu zat met die nieuwe tafel veranderde hij van mening en kon deze tafel er plots niet meer af omwille van besparingen. Nogal grof vond het Vlaams Belang want het waren de andere partijen die meer plaats innamen én waarom moest Vlaams Belang daar weer de dupe van zijn. Temeer daar Steffi regelmatig tussen komt om vragen te stellen terwijl het op andere banken muisstil is. Ook oppositiepartner CD&V vond dit niet kunnen.
Gelukkig zegevierde het gezond verstand. Mede dankzij de steun van andere schepenen werd enkele weken terug alsnog beslist om volgend jaar een nieuwe gemeenteraadstafel aan te schaffen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...