Uitgaven zijn weer groter dan de besparingen

Van N-VA wordt beweerd dat ze nog ultra-liberaler is dan Open Vld zelf. Die twee partijen hebben elkaar alvast goed gevonden in de nieuwe coalitie van Sint-Katelijne-Waver. Tom Ongena kreeg dit bestuur zelfs zo ver om net zoals in Mechelen, waar dit al jaren het geval is en waar grote partijgenoot Bart Somers voor de klassieke put heeft gezorgd, om een grote smak investeringen te doen.

Toegegeven, de bouw van een multifunctionele zaal, de bouw van een nieuw woonzorgcentrum, het onderhoud van de scholen en de heraanleg van straten en rioleringen kosten een pak geld. Maar pronken dat je het recordbedrag van 44 miljoen investeringen uitgeeft en daarnaast uitpakken met een hele maatregelen die de burger in zijn financiën raken is minder fraai. Moderniseren, informatiseren, efficiënter werken, auditeren, afslanken, afschaffen, sluiten, schrappen, besparen en onverwachte facturen waren veel gehoorde woorden tijdens de lange gemeenteraad van maandag die liep van 19u tot 1u30 ’s nachts.
Wij onthouden alvast dat er een hoop geld in stenen wordt gestoken (al worden er ook heel wat afgebroken!) maar of het er daardoor ‘gezelliger, bruisender en aangenamer’ voor de inwoners zal worden is maar de vraag. Tussen N-VA en Open Vld heb je dan één socialist, schepen Servaas De Vries, die manmoedig de nieuwe afvalbelasting van Ivarem bleef verdedigen van 54 euro per gezin terwijl op hetzelfde moment in Mechelen zijn partijgenote Caroline Gennez deze beleidskeuze met de grond gelijk maakte en deze dramatisch slecht noemde en moeilijk te verdedigen.
Er zal alvast een goede communicatie vanuit het gemeentehuis moeten komen om al deze maatregelen aan de burger te kunnen verkopen. Hopelijk is die beter dan de vorige communicaties. U leest hiernaast in de linkerkolom ons uitgebreid standpunt over de meerjarenbegroting die deze nieuwe ploeg heeft vast gelegd.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...