Vercammen & Co smeken oppositie om steun

Op dinsdag 20 september nodigde de burgemeester alle fractieleiders van de gemeenteraad uit om hun een voorstel te doen in het dossier van de Glastuinbouwzones.


Naar aanleiding van het LER rapport (Landbouweffectenrapport) dat CD&V op 15 september kon inkijken op het kabinet van minister President Peeters, vroeg burgemeester Eddy Vercammen aan de oppositie om :

            1 -> hem  te steunen in een gezamenlijk standpunt tegen
                   de glastuinbouwzones.


            2 -> te zoeken naar een alternatief . 


In een eerste reactie stelt Johan Cools dat het Vlaams Belang bereid is om mee te werken aan een goede argumentatie tegen de megaserres.


Het is echter heel opvallend dat in de meeste dossiers de voorstellen van de oppositie van de kaart worden geveegd door Vercammen & Co.  De aanhoudende druk van het buurtcomité en de nakende verkiezingen, verplichtte de plaatselijke CD&V om alsnog een standpunt in te nemen terwijl dit dossier reeds twee jaar in voorbereiding was op het kabinet Peeters en men zich in Sint-Katelijne-Waver van den domme hield. Blijkbaar vindt de burgemeester weinig gehoor bij zijn partijgenoten in Brussel. Dit bleek al uit andere grote dossiers zoals Veiling-Zuid en de afbakening van het stedelijk gebied Mechelen.


Het weze duidelijk, de uitgestoken hand van Vercammen heeft enkel te maken met partijpolitiek.  Via dit manoeuvre probeert de burgemeester de oppositie de wind uit de zeilen te nemen.


Het Vlaams Belang zal alle initiatieven kritisch en met de nodige waakzaamheid onderzoeken alvorens zijn akkoord te geven aan een of ander voorstel. De enige initiatieven die wij zullen steunen moeten kaderen in onze visie voor sint-Katelijne-Waver: landelijk, veilig, betaalbaar en transparant bestuur


 (zie ook onze vorige artikels rond dit thema)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...