Verkeersveiligheid blijft probleem in Sint-Katelijne-Waver

We mogen nog niet echt klagen van het weer en toch zijn er deze maand al een paar zwaar ongevallen op onze wegen gebeurd. Vandaar dat Vlaams Belang op de gemeenteraad de laatste maanden blijft hameren op verkeersveiligheid en flitsacties van de politie.

Begin december viel er een zwaar gewonde bij een frontale aanrijding op het kruispunt van de R6 met de Liersesteenweg. Daar zijn al vaker dodelijke ongelukken geweest. 

De week nadien was het prijs bij een voertuig dat vanuit de Wolvenstraat de Mechelbaan dwarstte en daarbij in het overliggende veld terecht kwam. Op diezelfde Mechelbaan was er in januari al een dodelijk ongeval waarbij een voetganger 's avonds van het zebrapad werd gemaaid.

En spijtig genoeg was er nu afgelopen zaterdag weer een dodelijk slachtoffer te betreuren bij een botsing met de vluchtheuvels op de Mechelsesteenweg aan de afslag naar Heiveld. Daar verloor een tiener de controle over zijn voertuig.

In het verleden werd dat gevaarlijk punt, waar men voorrang moet geven aan de chauffeurs komende van Heiveld, door Vlaams Belang al herhaaldelijk aangeklaagd. Die fameuze bocht is er gekomen om het zwaar verkeer uit de dorpskern te weren en af te leiden naar de kmo-zone maar het blijft een alles behalve ideale oplossing.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...