Vlaams Belang blij met interesse voor camera’s

In maart 2012 maakte Vlaams Belang voor onze gemeente de criminaliteitscijfers van 2011 bekend. Naar aanleiding van het grote aantal woninginbraken dat verdrievoudigd was tegenover het jaar daarvoor vroeg onze partij toen om dringend werk te maken van een samenwerking met de Mechelse politie.  Vlaams Belang vroeg om aan gegevensuitwisseling te doen met  Mechelen zodat in Sint-Katelijne-Waver wat meer criminaliteitszaken zouden kunnen opgelost of voorkomen worden. (zie ons stuk hier van 29 maart 2012)  Door het ingevoerde camerasysteem in Mechelen verplaatste een deel van de criminaliteit zich immers naar de buurgemeenten. Korpschef Marc Dondeyne van de politiezone Bodukap verklaarde toen dat het Vlaams Belang wel heel snel door de bocht ging met deze bewering. Maar deze week kreeg ons standpunt gelijk toen enkele burgemeesters op werkbezoek gingen bij Bart Somers in Mechelen en daar volmondig werd toegegeven dat sinds de plaatsing van camera’s in Mechelen de criminaliteit in de zones rondom vermeerderd is.
Ex-burgemeester Eddy Vercammen reageerde destijds afwachtend op het voorstel van Vlaams Belang. Ook korpschef Dondeyne, zoals al meermaals aangeklaagd, zag er de opportuniteiten  niet van in. Huidig burgemeester Kristof Sels neemt alvast een andere houding aan en ging deze week met zeven andere burgemeesters aan tafel met burgemeester Somers van Mechelen om een eventuele samenwerking met de Mechelse politie te bespreken.  Het Vlaams Belang is blij dat één van haar programmapunten onderzocht wordt. Al mag er nog niet te vroeg gejuicht worden. 
Burgemeester Bart Somers stelde de basisinvestering van Mechelen ter beschikking maar geen enkele burgemeester zei direct  ‘ja’ of ‘neen’ op dit voorstel. De kostprijs om zelf een camera te plaatsen is immers niet min en kost algauw enkele tienduizenden euro’s. Het zal dus kijken zijn of er nog genoeg budget is binnen de poltiezone Bodukap want de personeelskosten en de bouw van het nieuwe politiegebouw aan Hagelstein slorpen heel wat geld op. Burgemeester Sels moet dus zien in hoeverre dit haalbaar is en wil mogelijk de bedrijven laten meebetalen voor bewaking van KMO’s. Tegen de lente wordt gezien wat er haalbaar is in dit project.
Een eerste positief resultaat van dit overleg is dat Mechelen vanaf februari alvast informatie aan de naburige politiezones gaat doorspelen. Waarvoor dank!  Herinner u dat Vlaams Belang met de slogan Sint-Katelijne-Waver veilig ! naar de verkiezing is getrokken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...