Vlaams Belang brengt GAS-boetes op de gemeenteraad

Deze maand werd de gemeenteraad op vraag van Vlaams Belang geopend met een actualiteitsdebat rond de GAS-boetes. De partij opende het debat met haar drie prioriteiten die zouden moeten aangepakt worden. Dat zijn sluikstorten, (nacht)lawaai en wildplassen op de markt, aldus Johan Cools. Vlaams Belang stelt vast dat tot nu toe enkel de politie verantwoordelijk is voor die vaststellingen maar dat dat tot nu toe geen hoge prioriteit kreeg. Getuige daarvan is de magere 500 euro die de GAS-boetes vorig jaar opbrachten. Het beheerscomité van de GAS-boetes (waarvoor 2,5 sanctionerende ambtenaren te Mechelen werden aangesteld) geeft zelf toe dat er vanuit de zone Bodukap heel weinig boetes binnen komen. Daar staat dan wel een uitgave tegenover van bijna 10.000 € die onze gemeente jaarlijks aan Igemo moet betalen om dit beheerscomité te financieren. Dus hoog tijd om die GAS-boetes toe te passen. Uit het beheerscomité stappen is geen optie.

Daarnaast vraagt Vlaams Belang ook dat er gemeentelijke ambtenaren opgeleid en aangesteld zouden worden om de vaststellingen van deze overtredingen te doen want de politie heeft meestal andere problemen op te lossen. Wil men meer overtreders betrappen zullen er meer mensen moeten ingeschakeld worden. Ook de andere oppositiepartij CD&V steunt die piste omdat de pakkans moet verhogen.

Men moet proberen zoveel mogelijk aanmanend te werken, besluit Cools. Voor ons hoeft men niet direct met boetes te zwaaien tenzij men op heterdaad betrapt wordt. Het doel moet zijn om aan deze vormen van overlast paal en perk te stellen.

Ondertussen heeft de burgemeester beslist dat sluikstorten (inclusief hondenpoep), sluikstoken en geluidsoverlast als prioriteit zijn opgegeven voor de zone Bodukap en dat de politie het voorlopig alleen zal doen. We zijn benieuwd.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...