Vlaams Belang jongeren sluieren standbeeld


Op maandag 8 maart was het internationale vrouwendag t.t.z de actiedag van de vrouwenbeweging. Op deze dag wordt er onder andere aandacht gevraagd voor hun positie in de maatschappij. De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) van de regio Mechelen-Lier hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om te benadrukken dat onze Westerse samenleving gebaseerd is op de gelijkheid tussen man en vrouw. In de islamitische samenleving is dit echter ondenkbaar.


 


Het dragen van een hoofddoek is een duidelijk teken van de onderdrukking van de vrouw binnen de islamitische wereld. In onze regio – en vooral in Mechelen – valt het stijgend aantal moslima’s met hoofddoek op in het straatbeeld. Het dragen van een hoofddoek vertegenwoordigt een ideologisch aspect van de islam en benadrukt de ongelijkheid tussen man en vrouw doordat de vrouw zich moet sluieren voor de lusten van de man.


 


Voor de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) is daar geen plaats voor in onze Vlaamse steden en gemeenten. Daarom heeft VBJ omstreeks 16.00 uur het standbeeld van De Moeder en kind aan het binnenplein van het stadhuis gesluierd bij wijze van protest (zie foto in bijlage).


.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...