Vlaams Belang klaagt stort Novobric vijver aan,

Begin juli 2008 verleende de Antwerpse deputatie een milieuvergunning aan het bedrijf Van Loo Projects uit Herselt om de grote put aan de Midzeelhoeve grotendeels te dempen. Deze Novobricvijver in Sint-Katelijne-Waver is een oude kleiput van 250 meter breed en 300 meter lang. Hij bevindt zich achter de Midzeelhoeve en het groentemuseum ’t Grom. 
 
Volgens het plan wordt de volgelopen kleiput grotendeels gedempt met 340.000 kubieke meter niet-verontreinigde grond afkomstig van zo’n 25 werven in Vlaanderen en goed voor zo’n 19.000 vrachtwagens.
 
Over die niet-verontreinigde grond rijzen nu vragen. Omwonenden meldden aan het Vlaams Belang dat er ook andere materialen in die vijver gekieperd werden. De vrachtwagens moesten wel de nodige documenten hebben die de lading staafde, maar zelden kwam er controle ter plekke zodat iedereen rustig zijn gang kon gaan. Bovendien moest deze site afgesloten zijn en Vlaams Belang stelde zelf vast dat de nadarhekken gewoon openstaan zodat iedereen daar illegaal kan komen storten.
 
Wij stellen ons toch serieuze vragen bij het gedumpte goed,  aldus Johan Cools, lijsttrekker van het Vlaams Belang. “Maandagavond toonden wij op de gemeenteraad diverse foto’s waaruit blijkt dat het rond deze vijver momenteel een echt stort is en dat er zelfs geen natuurlijke begroeiing meer is na al die tijd. En het is nu toch al bijna een half jaar geleden dat de vijver volgestort werd. Dat is volgens ons niet koosjer. Ook de voltallige gemeenteraad schrok van de foto’s die we op groot scherm toonden. We stelden dan ook dat de bevoegde schepen Bert De Keyser een onderzoek moet starten.”
 
Deze maakte er zich vlug van af door te stellen dat het hier om een werf gaat en dat de gemeente hier niet verantwoordelijk is. Vlaams Belang wil dat de milieudienst van de gemeente direct ter plaatse stalen gaat nemen en deze doorstuurt naar Milieu en Inspectie te Antwerpen die verder kan optreden. “En daarnaast willen we ook dat dit terrein onmiddellijk wordt afgesloten” aldus Johan Cools. Het kan toch niet zijn dat naast onze toeristische trekpleister die de Midzeelhoeve is, een stort wordt gecreëerd. 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...