Vlaams Belang lanceert voorstel Kiosk tijdens zomermaanden


Onze gemeente bruist van diverse muziekverenigingen en groepen. Dat heeft dit schepencollege zelf kunnen ondervinden tijdens het nieuwjaarsconcert van de Sint-Katharinavrienden en de nieuwjaarsdrink op de markt. Vlaams Belang wil dat deze verenigingen meer aan bod komen in deze gemeente.En met de zomer in aantocht komen we met volgend voorstel:


Zo moet het mogelijk zijn om tijdens de vakantiemaanden in de vier kernen of twee van de 4 kernen een kiosk of podium te plaatsen waar onze muziekverenigingen een optreden kunnen doen.


Vb 1 weekend per kern waarbij afwisselend een harmonie, een fanfare, een popgroep, een,zangkoor, een muziekgroep of een plaatselijke artiest het programma vult.


Bij succes kan dat de volgende jaren eventueel uitgebreid worden naar een week per kern.


Wij vragen de schepen Slootmans dan ook om deze mogelijkheid te overwegen. 


Tevens moet het mogelijk zijn dat onze muziekverenigingen door hun aanwezigheid op de jaarmarkten terug voor wat meer afwisseling en leven in de brouwerij kunnen zorgen.


We vragen dan ook dat het gemeentebestuur alle verenigingen die subsidies ontvangen zou aanschrijven om actief een bijdrage te leveren aan de jaarmarkten zodat die niet alleen bevolkt zouden worden door politieke partijen en een tanend aantal markthandelaars.


Maak er wat ons betreft een gedeelte cultuurmarkt van. Voor ons is het duidelijk dat op de oude formule sleet zit en dat de jaarmarkten aan vernieuwing toe zijn..

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...