Vlaams Belang tegen loge-activiteiten van Ivarem.

Vlaams Belang stelde begin september op de gemeenteraad grote vragen bij het initiatief van intercommunale Ivarem die het schepencollege uitnodigde om binnenkort een voetbalwedstrijd bij te wonen in haar loge op KV Mechelen.


Ivarem (de intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen) is een klant van de gemeente, stelt gemeenteraadslid Johan Cools, en het bedrijf staat de laatste weken in het nieuws omdat het vanaf 2014 zogenaamd gratis voor de papieromhalingen in onze gemeente gaat zorgen, dit tot zeer grote onvrede van de jeugdverenigingen die dit voorheen deden. Voor ons bestaat gratis niet en zal deze kost elders door verrekend worden. Bovendien zit Ivarem met de burgemeesters uit onze regio samen om enkele prijsverhogingen door te voeren. Wij vinden het deontologisch niet kunnen dat het schepencollege dan op 30 november naar een gratis wedstrijd (KV Mechelen – AA Gent) gaat kijken met alles erop en eraan in een loge waarvoor Ivarem 30.000 euro per seizoen betaalt. De schijn wordt dan vlug gewekt van belangenvermenging of beïnvloedingen en dat willen we vermijden. Vlaams Belang vroeg dan ook om niet in te gaan op deze uitnodiging, besluit Johan Cools.


Ivarem nodigt overigens al jaren verschillende gemeentebesturen uit in haar loge.
Vorige week is er echter discussie ontstaan over het feit dat politici gratis worden uitgenodigd door lobbygroepen op evenementen.Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver ziet er geen graten in en zal dit jaar toch nog ingaan op de invitatie van Ivarem maar het zou mogelijk de laatste keer kunnen zijn. Nog één keer om het af te leren dus.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...