Vlaams Belang wil samenwerking met dierenasiel in Mechelen

Gemeenteraadslid Steffi Buelens (Vlaams Belang) vroeg op de vorige gemeenteraad naar een stand van zaken i.v.m. een mogelijke samenwerking tussen Mechelen en Sint-Katelijne-Waver om het dierenasiel aan het Mechels slachthuis over te nemen.

Het dierenasiel in Mechelen stopt omdat de oude beheerders het niet meer aan kunnen. De gronden zijn van de stad Mechelen en de gebouwen zijn van de VZW. Vlaams Belang zou graag de samenwerking met de stad Mechelen aan gaan omdat onze inwoners nu met hun dieren naar het veel verder gelegen Aarschot moeten rijden. Bij een eventuele samenwerking kunnen onze inwoners met hun dieren dan ook in Mechelen terecht, wat logischer lijkt.

Bevoegd schepen An Coen van Dierenwelzijn, antwoordde dat zij ook vragende partij is en dat zij al contact met Mechelen heeft opgenomen. Nadeel is dat zij maar een klein budget heeft (7.000 euro) en dat Groen-schepen Marina De Bie het dossier naar zich toe getrokken heeft. Dat beloofd weinig goeds als we zien hoe de gewijzigde verkeerscirculatie vorig jaar in de wijk Nekkerspoel is doorgevoerd en hoe de camera's in de binnenstad van Mechelen nietsvermoedende chauffeurs die in de buurt van de markt rijden de stadskas goed spekken met boetes. Beide dossiers zijn de bevoegdheid van Groen.

Voorlopig is het weer windstil rond de overname van het dierenasiel maar Steffi (foto) gaat deze zaak verder opvolgen!

  

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...