Vlaams Belang wil versneld betere verlichting aan oversteekplaatsen

Alle kranten maakten deze week melding van de tussenkomst van Vlaams Belang op de gemeenteraad van maandag laatstleden.

Naar aanleiding van het dodelijke verkeersongeval op de Mechelbaan, halfweg januari, waarbij twee voetgangers ’s avonds werden opgeschept door een wagen, vroeg Johan Cools (Vlaams Belang) om dringend werk te maken van een goede en betere verlichting van de bestaande oversteekplaatsen in het kader van de verkeersveiligheid.

“Wij stellen vast dat er in onze gemeente heel wat onderbelichte of slecht belichte oversteken zijn die s’avonds gevaarlijk zijn EN zeker bij regenweer.

Meerdere oversteekplaatsen zijn belicht met de gewone straatverlichting en wanneer deze niet recht boven het zebrapad staat krijg je verkeerde reflecties voor de oversteekplaats en ligt het zebrapad in een duistere zone”, alsnog Cools.

De plaatsing van extra giraf-palen of desnoods het aanbrengen van led-lichten in de grondzou wenselijk zijn. In onze gemeente hebben we momenteel twee goede voorbeelden van sterk belichte fietsoversteken : Op de Mechelbaan aan ’t Heiken (op 200 m van de plaats waar het dodelijk ongeval heeft plaats gehad) en aan de flitspaal op de Berlaarbaan richting de Bosstraat.

Vlaams Belang vroeg aan de bevoegde schepen (Ongena) om het voorziene budget van 30.000€ versneld aan te wenden en vooral de zwarte punten op de Mechelbaan, de Bergstraat en Berlaanbaan aan te pakken om nieuwe ongevallen te vermijden. Vlaams Belang vraagt niet dat ALLE zebrapaden extra belicht zouden worden, maar wel dat de donkerste oversteken op onze drukke wegen het EERST zouden aangepakt worden!

Oordeel zelf. Bovenstaande foto toont de slecht belichte oversteek van het dodelijk ongeval op de Mechelbaan. De onderstaande foto toont de fietsoversteek op diezelfde Mechelbaan die wel prima verlicht is.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...