Waar blijft het elektronisch infobord?

In november 2011 vroeg Vlaams Belang aan burgemeester Vercammen hoe het nu zat met de aanschaf van elektronische infoborden. De burgemeester antwoordde toen dat er juist vier infoborden voor de zone Bodukap waren aangekocht.  Dat antwoord bevatte eigenlijk drie misverstanden : 1)Vlaams Belang vroeg om electronische infoborden voor elke kern 2) Vlaams Belang was vragende partij om hier gemeentelijke activiteiten + verkeerswerken op aan te kondigen 3) het zou om vaste borden gaan zoals in de andere gemeenten van de zone Bodukap. Groot was dan ook onze verbazing toen het ging om één bord per gemeente, dat bovendien dan nog een mobiel bord was en dat enkel en alleen maar verkeerswerken ging aankondigen.
Ondertussen zijn we negen maanden verder en is van dat ene infobord in onze gemeente nergens een spoor te bekennen. Er was nochtans al gelegenheid genoeg om dat bord te gebruiken. Heel wat automobilisten werden deze week immers verrast door de verkeersomleiding door de KMO-zone (die overigens nog niet verkeerstechnisch is ingericht zonder verkeersborden en belijning) omwille van werken aan de Mechelsesteenweg en op het kruispunt van de Quatres Verres.  Zo kunnen de inwoners meteen gewoon geraken aan de vele omleidingen die de komende maanden en jaren op hun gaan afkomen. De Lange Zandstraat is ondertussen ook opgebroken. Voor de aanleg van de R6 moeten binnenkort ook de Mechelsesteenweg en de Berlaarbaan dicht, staat ook nog de (riool)aanleg van de Bosstraat op het programma en nog verder staat in 2014 de hernieuwde aanleg van de Stationsstraat gepland. Maar eerst staat er de automobilisten nog meer onheil te wachten wanneer Eandis in 2013 verschillende voet- en fietspaden weer gaat opbreken om  33 km nieuwe kabels te leggen. Hier zullen vooral Duffelsesteenweg, Mechelsesteenweg en Stationsstraat (weeral), Wilsonstraat, Markt, Lemanstraat en Clemanceaustraat aangepakt worden.
Hoog tijd dus om dat infobord van stal te halen om iedereen grondig en tijdig te kunnen verwittigen. Mocht iemand dat bord opgemerkt hebben gelieve ons dan te contacteren.  
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...