Waver davert

‘Panem et Circenses’ of brood en spelen is een Romeinse uitdrukking die slaat op de praktijk om de gunst van het volk te winnen door oppervlakkige behoeften van het volk te lenigen, namelijk eten en vermaak.

Terwijl het bestuur met allerlei kleine ingrepen de gemeentekas wil vullen werd er toch nog financiële ruimte gevonden om de inwoners wat vermaak te gunnen. Meer zelfs dan voor het 11 juli feest. ‘Vlaanderen zingt’ was gisteren op het dorpsplein van Waver alvast een voltreffer. Meer dan 500 enthousiaste meezingers (jong en oud) kwamen opdagen en die zorgden voor een ongelooflijke sfeer. Hoogtepunten waren ongetwijfeld de reuze polonaises op de tonen van Frans Bauer en Willy Sommers. Eén week na de markt van Katelijne (eeuwfeest van de Rio) daverde het nu dus serieus in Waver dat tot middernacht een bruisende deelgemeente was.
De kostprijs om dit event van Ment-TV en Radio 2 binnen te halen bedroeg naar verluidt 8.500 euro. De gemeente recupereerde wat op dat bedrag door de drankverkoop van wandelclub ‘De Kaddoders’.
Voilà : de zomer is voorbij, de vakantie zit er op, gedaan met de pret. Vanaf volgende week begint het nieuwe schooljaar weer en vallen de dure rekeningen in de bus. Ook die van uw gemeentebestuur die de broeksriem moet blijven aanspannen. Zo worden onder meer de kostprijzen voor de nieuwe rijbewijzen (in bankkaartvorm) en de trouwboekjes (van 15 naar 25 euro) verhoogd! Elk feest heeft dus zijn prijs. T’ is maar dat u het weet.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...